De verschillen tussen deze mogelijkheden zijn genuanceerd en lopen regelmatig in elkaar over, toch is er een wezenlijk onderscheid te maken.

Coaching bij Significant richt zich naast preventie van mentale problemen of de reeds spelende problemen die voortkomen uit jouw vak in de schijnwerpers, ook regelmatig op andere, vaak dieper en breder liggende, aspecten die een rol kunnen spelen in jouw problematiek. Het doel van coaching is het verbeteren van jouw algehele functioneren. De hoeveelheid coaching sessies en daarmee de duur van jouw coachingstraject is afhankelijk van hoe specifiek jouw vraagstuk is en wat je wensen zijn. Soms zijn er maar een paar sessies nodig om een concreet onderdeel van de problematiek aan te pakken, en soms wordt coaching een onderdeel van je vaste routine voor een langere termijn.

Mentoring bij Significant richt zich met name op jouw persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend is jouw vak en de mogelijke (verdere) ontwikkeling van jouw kunnen daar ook onderdeel van. De duur van een mentor traject is afhankelijk van jouw vraagstuk en wat je wensen zijn. Doorgaans heeft een mentor traject een duidelijk begin- en eindpunt en is daarom vaak van kortere duur dan een coachingstraject. Het kan voorkomen dat er op basis van behoefte of noodzaak een combinatie ontstaat van coaching en mentoring, ook dit heeft invloed op de duur van jouw traject.

Begeleiding bij Significant richt zich voornamelijk op meer algemene ondersteuning in je dagelijkse bestaan. Dit kan gaan over persoonlijke zaken of zaken die meer gericht zijn op jouw vakgebied. Alle uitdagingen waar jij in jouw persoonlijke leven of in je vak met regelmaat tegenaan loopt kunnen onderdeel zijn van mijn begeleiding. De duur van mijn begeleiding kan variƫren van een aantal weken tot jaren, afhankelijk van jouw wens of de noodzaak van mijn begeleiding.

Vanzelfsprekend kun jij, welk traject je ook aangaat, rekenen op mijn discretie en deel ik op geen enkele manier informatie met derden in de vorm van personen of instanties.