Blog één, here we go

Uit het niets vroeg een vriendin onlangs: ‘Heb jij weleens nagedacht over bloggen’? Nou, laat ik eerlijk zijn, ja, maar ik moet altijd een beetje spugen van het woord ‘bloggen’, het is het minst elegante woord dat ik ken.

En laat ik dan maar meteen helemaal eerlijk zijn, ik moet snel van iets spugen, weliswaar zonder enige vorm van oordeel, dus wees niet beledigd, ‘blog’, het ligt niet aan jou, je kan er niks aan doen. Het woord ‘blog’ is ontstaan nadat een groep mensen een online dagboek ging bijhouden.

De grondlegger van het woord dat uiteindelijk ‘blog’ is geworden, is Jorn Barger. Jorn heeft in 1994 het woord weblog verzonnen. Weblog werd al heel snel afgekort tot ‘blog’ en nu weten we niet meer beter. Iedereen ‘blogt’, ‘vlogt’ of ‘plogt’.

Thanks Jorn! Je hebt ons een toekomst gegeven. Ik zeg ons, want mijn toekomst begint hier.

Meer dan eens heb ik overwogen om een boek te schrijven maar ik ben bang dat ik het geduld niet heb, nog niet althans. Daar komt bij dat ik na tien pagina’s niet meer weet in welke vorm ik ook alweer aan het schrijven was en wat de naam is die ik de hoofdpersoon heb gegeven. Al met al, misschien als ik later groot ben en iets meer geduld heb ontwikkeld, dat ik nog een poging waag. Voor nu hou ik het bij een blog. Iets dat ik zelf dan maar elegant moet maken.

Mijn manco is dat ik bij ‘een blog’, los van dat het toch echt een beetje viezig klinkt en ik dat vermoedelijk nog heel vaak ga herhalen, niet de associatie heb van een ‘lief dagboek’ maar van ‘Margriet-lezeressen’, ‘tuinieren’, ‘kinderen opvoeden’. ‘een traumatische ervaring’ of een ‘ernstige ziekte’. Nou heb ik met plezier de nodige Margrieten in de wachtkamer van de huisarts doorgebladerd, kan ik best een plantje verpotten, wil ik in de toekomst misschien wel kinderen opvoeden, heb ik de nodige traumatische ervaringen en ben ik in aanraking geweest met ernstige ziektes, maar dat is niet waar ik het over wil hebben. Niet perse in elk geval.

Ik weet ook helemaal niet of ik het maar over eén ding wil hebben. Mijn leven is een aaneenschakeling van variaties. Verschillende mensen, verschillende opleidingen, verschillende banen, verschillende hobby’s, verschillende dagelijkse bezigheden, verschillende stijlen. Ik hou niet van elke dag hetzelfde. Ik hou niet van routines, en het treurige daaraan voor mij is; dat is ook een routine, en ik hou me er aan. Ook in mijn blog wil ik me aan die routine houden, het is tenslotte mijn blog en daar mag ik tot in het einde ter tijden in janken om het feit dat ik de wereld te geroutineerd vind terwijl ik dat zelf dus ook ben.

Nu ik mij, een stuk of vijf alinea’s, tamelijk negatief heb uitgelaten over een woord en routines, wil ik toch nog even positief afsluiten én mezelf even voorstellen. Wel zo netjes, dan weet je wie je uit moet kafferen als het je niet bevalt wat ik schrijf.

Ik ben Rose, geboren in 1983, heel positief ingesteld (al zou je dat nu misschien niet denken, bear with me, ik beloof het), mega idealistisch, altijd verwonderd over de mensheid, super flexibel, veel te snel verveeld, toch heel ambitieus, ongeduldig, witty en hoog sensitief (ha! Dié woorden horen dus echt in een blog thuis..). Verder werk ik in loondienst bij een prachtige, maatschappelijk betrokken organisatie en heb daarnaast een eigen bedrijf, ‘Significant’; coaching, mentoring en begeleiding voor iedereen die door zijn/ haar vak of ‘bestaan’ in de schijnwerpers van de publieke opinie staat.

Significant is een uitdaging maar al zeg ik het zelf, wel een pareltje, de kers op mijn taart, mijn liefde, mijn lust en mijn leven. Onze relatie is nog pril en we’re taking it slow. We overhaasten niks en bouwen gestaag aan ons gezamenlijk bestaan. Mensen helpen, linksom of rechtsom, is wat ik het liefste doe, mensen veroordelen of een stempel geven terwijl je ze nauwelijks kent (onrecht), is waar ik het slechtst tegen kan, die combinatie is het fundament waaruit ‘Significant’ is ontstaan. Mega trots op deze creatie. Ik kan dan ook niet uitsluiten dat ik jullie af en toe via mijn blogs (vies!) mee zal nemen op dit Significant avontuur.